Κορύλλων 2 (Περιοχή Κάστρου), Τ.Κ. 26225, Πάτρα | Δ/ντρια: Βιολέττα Κοντούδη - Σιγάλα
ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ

Μια φορά κι έναν καιρό, σε έναν κόσμο μακρινό μα και τόσο δικό μας, ήταν ένα παιδί που το έλεγαν Οδυσσέα. Όνειρο ζωής του ήταν να καταφέρει να βοηθήσει όσο περισσότερα παιδάκια μπορούσε να είναι ευτυχισμένα. Αυτό που του άρεσε πάντα στα παραμύθια ήταν το ευτυχισμένο τέλος. Κάποιες φορές, βέβαια, σκεφτόταν ότι ακόμη και οι «κακοί» θα μπορούσαν να είναι χαρούμενοι, χωρίς να τους διώχνουν όλοι από κοντά τους, αν υπήρχε κάποιος δίπλα τους να τους συμβουλεύσει, να τους αποδεχτεί και να τους βοηθήσει στις δύσκολες στιγμές τους.

Γι' αυτό αποφάσισε όταν μεγάλωσε αρκετά να αφήσει τους αγαπημένους του γονείς και να ξεκινήσει ένα ταξίδι. Ναύλωσε λοιπόν ένα γερό, δυνατό σκαρί και άρχισε να γυρίζει τον κόσμο με το πλοίο του (α! ξέχασα να σας πω ότι το ονόμασε

  • Επικοινωνία
  • Υπομονή
  • Ευτυχία
  • Ξάνοιγμα
  • Ισότητα
  • Αποδοχή)

Στα ταξίδια του δεχόταν ως πλήρωμα όποιον είχε καλή διάθεση, όρεξη για δουλειά και προσφορά στους άλλους ανθρώπους και, κυρίως, στα παιδιά. Κάποιες φορές, βέβαια, χρειάστηκε να ταξιδέψει και να κουμαντάρει το πλοίο ολομόναχος. Ο Οδυσσέας ήταν πολύ χαρούμενος με τα ταξίδια αυτά. Κι επειδή είναι και άνθρωπος που του αρέσει να συνεργάζεται με τους άλλους, διάλεξε για λιμάνι του το Παιδοψυχιατρικό στο Καραμανδάνειο, εκεί, πάνω στο Κάστρο, με θέα όλη την Πάτρα. Εκεί βρήκε κι άλλους ναυτικούς, και τους δανείζει κι εκείνων το σκαρί του ώστε με την «Ευεξία» αλλά και με τα δικά τους εφόδια να ξεκινούν άλλα ταξίδια με άλλους ανθρώπους.

Κάθε άνθρωπος που έρχεται στην «Ευεξία» για βοήθεια, σημαίνει ένα καινούργιο ταξίδι για μας. Ξεκινάμε μαζί και προχωράμε άλλες φορές σε πιο ήρεμα και άλλες σε πιο άγρια νερά, άλλες φορές σε πιο καθαρά κι άλλες σε πιο βαθιά και σκοτεινά. Κάθε ταξίδι είναι διαφορετικό, μπορεί να διαρκέσει λίγο ή πολύ και δίνει είτε λιγότερο είτε περισσότερο αυτό που ο καθένας χρειάζεται για να γίνει λιγάκι έστω πιο χαρούμενος.

Και το ταξίδι δεν τελείωσε… συνεχίζεται εδώ, στο Παιδοψυχιατρικό, στο Καραμανδάνειο!